Vipps lanserer i Sverige

 

Nå kan du vippse både til dansker, svensker og finner.

Vad kul att se dig! Vipps lanseres i Sverige, og dekker sammen MobilePay nå både Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Vipps MobilePay

Stein Jarle Olsen Tek.no

Publisert 24. september

Fra og med i dag blir Vipps-appen også tilgjengelig i Sverige, melder Vipps MobilePay i en pressemelding. Fra tidligere har appen blitt lansert i Danmark og Finland, der den heter MobilePay.

– Vi har som mål å forenkle hele Norden. Derfor er vi utrolig glade og spente for at vi nå er tilgjengelige i Sverige. Utenlandsbetalinger mellom Norge, Danmark og Finland har vært en suksess. Det gjør at vi forventer en stor økning i antallet utenlandsbetalinger nå som Nordens største land blir med på moroa, sier Rune Garborg, sjef i Vipps MobilePay.

– Siden MobilePay og Vipps slo seg sammen, har vi drømt om å favne hele Norden i en enkel app som alle kan bruke. Vi konkurrerer mot de største merkevarene i verden, og nå har vi det perfekte grunnlaget for å lansere nye tjenester som gjør at vi stiller sterkt i konkurransen om Norden, avslutter Garborg.

Vil samarbeide med Swish

Svenskene har imidlertid en tjeneste som minner veldig om Vipps, og på samme måte som vi nordmenn gjerne sier at vi skal vippse noen penger, snakker svenskene om å «swishe» penger ved hjelp av tjenesten Swish.

Av Sveriges rundt 10,5 millioner mennesker er det ifølge Swish selv 8,5 millioner av dem som bruker tjenesten.

– Hvordan konkurrerer man med en såpass utbredt tjeneste som Swish?

– Ambisjonen vår med å lansere i Sverige er først å fremst å gjøre det like enkelt å sende penger på tvers av landene som det er å sende penger innad i landene i dag. Vi går derfor ikke inn for å konkurrere mot Swish som står så sterkt. Tvert i mot så ønsker vi å samarbeide med dem for å lage én sterk nordisk tjeneste. Sammen vil vi være sterkere mot internasjonale giganter som Apple, sier Garborg til Tek.no.

Svenske Vipps-brukere vil kunne betale i butikker og til bedrifter i Norge allerede fra og med i dag. Selskapet sier også at de jobber med en løsning for å åpne opp for betaling til butikker og bedrifter i alle fire landene.

 

Overfører du mellom landegrensene får du «riktig» kurs, men må betale et gebyr i prosent av summen.

Kutter avgiften en periode

Prisen for å overføre penger over landegrensene vil fortsatt være fire prosent av beløpet, men for å markere Sverige-lanseringen sier Vipps Mobilepay at dette vil senkes til to prosent frem til 1. november.

Med andre ord koster det 20 kroner per tusenlapp du overfører, mot 40 til vanlig.

Om vi sammenlikner med overføringstjenesten Wise, som er blant de aller rimeligste tjenestene for overføring av penger over landegrenser, så ser vi at selv med kampanjeprisen på overføring, så vil Vipps være hakket dyrere - og betydelig dyrere fra og med 1. november.

Vipps frem til 1. november:

1000 norske kroner – 2 % gebyr = 980 kroner

980 NOK * dagens kurs 0,9721 = 952,65 SEK

Vipps etter 1. november:

1000 norske kroner - 4 % gebyr = 960 kroner

960 NOK * dagens kurs 0,9721 = 933,22 SEK

Wise:

1000 norske kroner - gebyr (10,01 kr + 0,43 %) = 985,75 kroner

985,75 NOK * dagens kurs 0,9721 = 958,30 SEK

Større forskjell jo mer penger det er

Siden en så stor del av Wises gebyr er fast og uavhengig av summen du overfører, er det også slik at forskjellen blir større jo mer penger det er snakk om.

5000 norske kroner gjennom Vipps blir eksempelvis til 4666 svenske kroner (etter 1. november), mens 5000 norske kroner gjennom Wise blir til 4829 svenske kroner.

Giganten Paypal har på sin side et fast gebyr på 5 prosent av det overførte beløpet (maksimalt 4,99 amerikanske dollar), pluss en valutakonverteringsavgift på rundt fire prosent, altså stivere enn både Vipps og Wise.

Vipps-appen lanseres for både iOS og Android i Sverige i dag.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vi eldre har behov for å være digitale – men trenger kurs og veiledning

Handlingsplan for auka inkludering i eit digitalt samfunn. Tar "våre" kommuner tak i utfordringen?

Stadig flere trenger hjelp. Fra Telemarksavisa 18.03.2023