Ta med biblioteket hjem og Nasjonalbiblioteket

 

Det er mange som benytter seg av bibliotekene våre hvor tilbudet ikke bare er bøker, men mye bredere. Ikke minst, for alle aldre og interesser.

Dette har medført interessante digitale løsninger.

Appen "BookBites" kan lastes ned på nettbrett og mobiltelefon. Med den kan du låne e-bøker og e-lydbøker gratis fra biblioteket. Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og benyttes av bibliotekene i Agder, Innlandet, Nordland, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland og Viken. 

Det første du møter i appen er bokhyller med forslag til bøker du kan lese eller lytte til. Det er bibliotekene som lager bokhyllene og kjøper inn bøker til samlingen. Du kan også søke etter bøker via søkeikonet. Under hver bok ser du hvor lang tid det vil ta deg å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer deg – akkurat nå.

Det forutsettes et Nasjonalt lånekort for å kunne registrere deg som låntaker. Kan du låne hos et bibliotek i ett av disse fylkene, men mangler lånekort? Kontakt ditt nærmeste bibliotek, så hjelper de deg med å få et lånekort og komme i gang.

Lånetiden er 28 dager og man kan fornye lån én gang hvis det ikke er andre som venter på materialet. Man kan ha inntil 5 samtidige e-boklån og 2 e-lydboklån.

BookBites kan brukes av alle målgrupper, voksne og barn, og har en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer deg til å lese videre. Appen har hjelpemidler for ulike lesevansker, for eksempel dysleksi, og et brukervennlig design.

Nasjonalbiblioteket- vår arv
Det er helt fantastisk med 2,5 millioner aviser, 500 000 bøker fra 1450 til i dag!

Så mye er digitalisert og fullt lesbart. I tillegg er det flere filmer, mye musikk og ikke minst interessante podkaster.


Her finner du gamle aviser, f.eks. Norske Intelligenssedler fra 1764?

En avis fra 1764 med gotisk skrift er nok en utfordring for de fleste.


Nasjonalbiblioteket har en veldig bra søkefunksjon

Du finner naturligvis også bygdebøker og annet lokalt stoff. Dette har enkelte benyttet til utfyllende informasjon om slekta.


Vi kan mimre og lese vår ungdoms bøker med Frøken Detektiv og Hardyguttene.

Hva med å lese noen bøker med den unge detektiven? Du finner damen her (Frøken detektiv) en bok tilgjengelig p.t.




Ønsker du å se nærmere på utvalget av Hardyguttene finner du det her (Hardyguttene)

Eller kanskje du leste om flygerhelten Biggles og drømte deg bort til et spennende liv på vinger? Noen bøker finner du her (Biggles)

Det var tider.

Gå inn på Nasjonalbibliotekets sider og fryd deg over gamle/nye opplevelser!

God lesning på Nasjonalbibliotekets sider. Du har mange interessante timer foran deg!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vi eldre har behov for å være digitale – men trenger kurs og veiledning

Handlingsplan for auka inkludering i eit digitalt samfunn. Tar "våre" kommuner tak i utfordringen?

Stadig flere trenger hjelp. Fra Telemarksavisa 18.03.2023